Author Topic: TCS GN GP  (Read 325 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

trainforfun

  • Crew
  • *
  • Posts: 1769
  • Respect: +64
TCS GN GP
« on: November 09, 2021, 08:49:46 AM »
0
I am trying to put back the DC control .
I tried CV8 =8
No luck
I also tried cv29=48
No luck

Any idea ??
Thanks ,
Louis



Ed Kapuscinski

  • Global Moderator
  • Crew
  • *
  • Posts: 20979
  • Head Kino
  • Respect: +4259
    • Conrail 1285
Re: TCS GN GP
« Reply #1 on: November 09, 2021, 10:39:51 AM »
0
I am trying to put back the DC control .
I tried CV8 =8
No luck
I also tried cv29=48
No luck

Any idea ??

What's going on in JMRI?

trainforfun

  • Crew
  • *
  • Posts: 1769
  • Respect: +64
Re: TCS GN GP
« Reply #2 on: November 09, 2021, 11:20:47 AM »
0
 I always use JMRI but maybe it's the decoder .
No problem programming the road number , cv2 , c 3 , cv4 .
Thanks ,
Louis



nickelplate759

  • Crew
  • *
  • Posts: 2334
  • Respect: +432
Re: TCS GN GP
« Reply #3 on: November 09, 2021, 11:41:56 AM »
0
I believe that CV8=2 is reset on TCS decoders, although some also support CV8=8.
Also, you may have to power-cycle it (take the engine off the track and put it back after a few seconds).
George
NKPH&TS #3628

I'm sorry Dave, I'm afraid I can't do that.

tehachapifan

  • Crew
  • *
  • Posts: 2429
  • Respect: +508
Re: TCS GN GP
« Reply #4 on: November 09, 2021, 12:50:08 PM »
0
Back to DC? Does this decoder have that capability?

trainforfun

  • Crew
  • *
  • Posts: 1769
  • Respect: +64
Re: TCS GN GP
« Reply #5 on: November 09, 2021, 01:30:46 PM »
0
Back to DC? Does this decoder have that capability?

 Maybe not ...
Tought pretty much all of them had that possiblity .
I have very old decoders from Digitrax that are DC/DCC
« Last Edit: November 09, 2021, 01:42:13 PM by trainforfun »
Thanks ,
Louis



Steveruger45

  • Crew
  • *
  • Posts: 1587
  • Gender: Male
  • Respect: +457
Re: TCS GN GP
« Reply #6 on: November 09, 2021, 01:53:03 PM »
0
Factory reset is cv8 = 2 on these.
Cv29 total will decide if dc analog activated.
I always interrupt the power to the decoder after selecting a reset as a matter of course but can’t recall if that is really needed on these decoders.
Here is the basic info sheet just in case you need it.

https://tcsdcc.com/file/5844/download?token=DqolHp5D
« Last Edit: November 09, 2021, 01:57:03 PM by Steveruger45 »
Steve
Atascocita, Texas

trainforfun

  • Crew
  • *
  • Posts: 1769
  • Respect: +64
Re: TCS GN GP
« Reply #7 on: November 09, 2021, 02:22:43 PM »
0
Factory reset is cv8 = 2 on these.
Cv29 total will decide if dc analog activated.
I always interrupt the power to the decoder after selecting a reset as a matter of course but can’t recall if that is really needed on these decoders.
Here is the basic info sheet just in case you need it.

https://tcsdcc.com/file/5844/download?token=DqolHp5D
Bingo !!!!!!
Cv29 = 38
As per the copy you posted , thanks a lot Steve and the other guys .
Thanks ,
Louis