Author Topic: Bachmann ten wheeler running gear help  (Read 378 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

bbunge

  • Posts: 5
  • Respect: 0
Bachmann ten wheeler running gear help
« on: November 05, 2019, 09:16:05 PM »
0
I am attempting to reassemble the running gear of a Bachmann 4-6-0. 

Can someone post close up photos of a working locomotive that show the main rods (that connect the wheels) and the side/connecting rod (that goes from the piston to the 2nd driver)?  I would like to see the quartering of a working model, might save me a lot of trial and error time.  Need a photo of both left and right sides.

Thank you!

Bob

Chris333

  • Crew
  • *
  • Posts: 13513
  • Respect: +2780
Re: Bachmann ten wheeler running gear help
« Reply #1 on: November 05, 2019, 09:34:57 PM »
0

NDave

  • Posts: 2
  • Respect: +2
Re: Bachmann ten wheeler running gear help
« Reply #2 on: November 05, 2019, 09:36:34 PM »
+2
Here are a couple side shots of my bashed Bachmann 4-6-0. They weren't posed to show off the rod arrangement, but just what I have on hand...





I haven't messed with the rods/valve gear on this  loco at all... so the arrangement is basically as it came to me.  Note.. the loco was run a short distance  in posing for the two pics, so the wheels are NOT in the same orientation (they have rotated) in the two images.
« Last Edit: November 05, 2019, 09:42:19 PM by NDave »

bbunge

  • Posts: 5
  • Respect: 0
Re: Bachmann ten wheeler running gear help
« Reply #3 on: November 05, 2019, 10:35:53 PM »
0
Thanks!  I think I should be to work with those examples.

Bob

woodone

  • Crew
  • *
  • Posts: 403
  • Gender: Male
  • Respect: +14
Re: Bachmann ten wheeler running gear help
« Reply #4 on: November 06, 2019, 10:16:55 AM »
0
The driver pins should be 90 degrees in rotation from one side to the other.
Rotate the motor until one pin is pointed down to the rail, now look on the other side. That pin should be pointing to the front or rear at 90 degrees.

bbunge

  • Posts: 5
  • Respect: 0
Re: Bachmann ten wheeler running gear help
« Reply #5 on: November 08, 2019, 11:38:59 AM »
0
Thank you all for the help.  The loco is up and running fine.

Bob