Author Topic: Problem with the latest run of Kato GS-4?  (Read 1628 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

peteski

  • Crew
  • *
  • Posts: 21075
  • Gender: Male
  • Honorary Resident Curmudgeon
  • Respect: +1918
    • Coming (not so) soon...
Re: Problem with the latest run of Kato GS-4?
« Reply #15 on: June 06, 2017, 03:55:29 PM »
0

Is this the same problem the original 4449 had at initial release of the Kato GS-4 many years ago?  Or is it a random issue with just the one unit you are reporting?

Like my initial post mentions (and also the A-board thread I posted the link to ), the problem appears to occur only on the locos which have decorated driver rims.  It appears that Kato uses a different blackening process, just on those models.   So it seems that the only affected GS-4s were the AFT (from the earlier run) and now the BNSF version (both locos have white-painted driver rims).  The black/orange SP Daylight versions do not have the problem (from any run). None of those had that problem. I never owned the other (all-black) versions of this loco so I can't comment on those.

I wonder if you are thinking about the design flaw of the motor frame in the original run of GS-4 which caused DCC decoders to blow up.  That was a totally different issue and that problem has been solved in the subsequent runs.
« Last Edit: June 06, 2017, 03:58:05 PM by peteski »
--- Peteski de Snarkski

-"Look at me, I'm satirical!!!"
-"Look at me, I'm anal retentive!!!"
-"Look at me, I have the most posts evahhhh!!!"
-"Look at me, I'm snarky!!!!"
-"Look at me, I have OCD!!!"
-"Look at me, I'm a curmudgeon!!!!"
-"Look at me, I'm puzzled!!!!