Author Topic: Bachmann 44 tonner  (Read 853 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

wendell camp

  • Crew
  • *
  • Posts: 448
  • Gender: Male
  • Respect: 0
Bachmann 44 tonner
« on: October 14, 2010, 06:58:25 PM »
0
Can you add a flashing beacon to the 44 tonner with the decoder that's in it or if you have to change it what would you use for a decoder Thanks Wendell
wendell   NHRA#59

wcfn100

  • Crew
  • *
  • Posts: 8162
  • Respect: +754
    • Chicago Great Western Modeler
Re: Bachmann 44 tonner
« Reply #1 on: October 14, 2010, 07:06:54 PM »
0
99.98% probability you'd have to change it.

The other .02% is if the Bachmann decoder has any flashing functions at all and you'd have to wire both headlights together and use the second headlight function for the beacon.

Jason

mmyers

  • The Pitt
  • Crew
  • *
  • Posts: 930
  • Respect: +34
Re: Bachmann 44 tonner
« Reply #2 on: October 14, 2010, 09:07:24 PM »
0
Bachmann's decoder is very basic 2 function decoder. There is no CV setting for a flashing beacon. You would have to change the decoder or add a flashing beacon circuit to the headlight function output.
 

wendell camp

  • Crew
  • *
  • Posts: 448
  • Gender: Male
  • Respect: 0
Re: Bachmann 44 tonner
« Reply #3 on: October 15, 2010, 03:19:51 PM »
0
That's what I thought thanks guys Wendell
wendell   NHRA#59

wendell camp

  • Crew
  • *
  • Posts: 448
  • Gender: Male
  • Respect: 0
Re: Bachmann 44 tonner
« Reply #4 on: October 16, 2010, 01:49:06 PM »
0
What would you use to replace the decoder Thanks Wendell
wendell   NHRA#59

sizemore

  • The Pitt
  • Crew
  • *
  • Posts: 2614
  • Respect: +34
Re: Bachmann 44 tonner
« Reply #5 on: October 17, 2010, 08:48:51 PM »
0
I replaced the decoder in one of mine with a Digitrax DZ123M0, used the existing wires and used the existing screws to hold it down.

The S.